L´APAN Associació per a la Protecció dels Animals i la Natura, de Molins de Rei, calcula que s'han recollit més d'1.500 signatures només a Molins.

APAN amb voluntaris fedataris ha recollit unes 1.000 signatures.

Per això des de l´Associació per a la Protecció dels Animals i la Natura volem agrair a tots  els Molinencs  el suport que han donat a aquesta ILP (iniciativa legislativa popular).

 

MÉS DE 180.000 PERSONES DIUEN PROU
MÉS DE 180.000 PERSONES DIUEN PROU

Aquest és el còmput final de persones que han signat per demanar l'abolició de la tauromàquia a Catalunya. Aquest migdia a les 12h s'han portat els plecs que contenien les signatures a l'Institut Català d'Estadística. Aquesta entitat validarà una a una la veracitat de les dades dels signants que en qualsevol cas superarà en escreix les 50.000 necessàries per a tramitar la Iniciativa Legislativa Popular i poder canviar el text de la Llei de Protecció dels Animals.

Aquesta proposta de canvi en el text no deixarà al marge les corrides de toros i afegirà textualment:

Les curses de braus i els espectacles amb braus que incloguin la mort de l'animal i l'aplicació de les sorts de la pica, les banderilles i l'estoc, així com els espectacles taurins de qualsevol modalitat que es celebrin en les places de braus o fora d'elles, llevat de les festes amb bous a què es refereix la lletra b) del segon apartat de l'article 6.*

 

*Les festes amb bous sense mort de l'animal (correbous) en les dates i les localitats on tradicionalment se celebren. En aquests casos, és prohibit inferir danys als animals.

Enviat per el pebrot verd a

Etiquetes de comentaris: activisme, antitaurina, defensa animal, ILP, toros

 

Félix Rodríguez de la Fuente

"La tauromàquia és l'exaltació màxima de l'agressivitat humana."

 

Eduard Punset

"No vaig als toros perquè tenim el mateix ADN."

 

Jordi Portabella, promotor de la declaració de Barcelona com a ciutat antitaurina. 2009

"és un espectacle que no té valors positius per a la societat, perquè implica patiment i mort a un animal. S'intenta vestir tot com si fos épica, però és tortura."

 

 

Altres personatges antitaurins són:

Pio Baroja, Antonio Machado, Miguel de Unamuno, Juan Ramón Jiménez, Félix Lope de Vega, Francisco de Quevedo, Víctor Hugo, Manuel Vicent, Jacinto Benavente, Miguel Delibes, Justo Navarro, Ángel Padilla, Xavier Trias, Bryan Adams, Diari Público, Mediapro, Jaume Roures, Karmele Marchante, Estívaliz Sanz (CQC), Rossy de Palma, Maruja Torres, Dalai Lama, Paul McCartney, Alaska, Júlia Otero, Amparanoia, Sílvia Marsó, Fernando Tejero, David Delfín, Ana Sahun, Bruno Oro, Gerard Quintana, Josep Maria Terricabras, Jordi Tardà, Mathew Tree, Natxo Tarrés, Alicia Silverstone, Paca Gabaldón, Pamela Anderson, Amaral, Diari 20 Minutos, Chambao, Pilar Rahola, Lucía Etxebarría, Francisco Umbral, Ojos de Brujo, Toni Soler, Cristina Narbona, José Saramago, Sílvia Tortosa, Carlos Goñi, Joan Herrera, Josep Maldonado, Jordi Guillot, Col·legi d'Advocats de Barcelona, Espido Freire, Antonio Fraguas "Forges", José Luís Serrano, Marisol Ayuso, Magda Oranich, Gervasio Deferr, Javier Sábada, Melanie Olivares, Jordi Sabater i Pi, Jesús Mosterín, Salvador Pàniker, Fernando Delgado, Eduardo Reina, Ana Maria Ruiz Polvorosa, Maria Galindo, Ángel Mora, Javier Andreu, David Castillo, Pepe Viyuela, Paco León, Carmen Machi, Carlos Tarque, Ruth Toledano, Liberto Raval, Àngel Martín, Rosa Montero, Maria Eugenia Yagüe, Pilar Eyre, Jorge Javier Vázquez, Brigitte Bardot, Jean-Claude Van Damme, ...